Met welke zorgverzekeraar(s) hebben wij een contract?

Al vele jaren sluiten wij met zorgverzekeraars contracten af; dat is gebruikelijk in de zorg. Maar sinds 2023 maken we andere keuzes.

In het verleden hadden we met alle zorgverzekeraars een contract. Voor u betekende dat, dat de factuur voor de behandeling direct naar de zorgverzekeraar gestuurd wordt. ongeacht bij welke zorgverzekeraar u verzekert was. Wij ontvangen vervolgens van hen de behandelvergoeding.

Voor het jaar 2023 besloten we om niet meer met alle zorgverzekeraars een contract af te sluiten. De reden hiervoor is dat de behandeltarieven die sommige zorgverzekeraars bieden en/of voorwaarden die zij stellen voor ons onacceptabel zijn.

Ook voor het jaar 2024 hebben we niet met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Wat betekent dat voor u?

Indien u een zorgverzekering heeft waarmee wij wel een contract hebben afgesloten, verandert er voor u niets. Vanuit de basisverzekering wordt 10 uur ergotherapie per jaar vergoed. In sommige aanvullende verzekeringen worden bovenop de 10 behandelingen nog extra behandelingen vergoed.  De facturen voor de behandelingen worden door ons naar de zorgverzekeraar verstuurd en afgehandeld.

Heeft u een zorgverzekering waarmee wij geen contract hebben, dan moet u in 2023 zelf een deel van de behandeling betalen, de eigen bijdrage.

 • U ontvangt dan van ons aan het eind van de maand een factuur per mail. U maakt het bedrag over naar onze rekening. De kosten voor een behandeling van 1 uur zijn €85
 • Vervolgens kunt u de factuur indienen bij uw verzekeraar. Hoeveel u terug krijgt is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polis, dit wisselt tussen de 70 en 100% van het maximale tarief wat de verzekeraar vaststelt. Het verschil tussen ons tarief en wat u terugkrijgt, betaalt u dus zelf (eigen bijdrage).

Een voorbeeld

U bent verzekerd bij Univé met aanvullend pakket ‘Verzekerd Goed’. Wij hebben met Univé geen contract. Vanuit het basispakket worden 10 behandelingen gedeeltelijk vergoed en vanuit de aanvulling nog eens 5. In totaal kunt u voor 15 behandelingen de factuur indienen. U krijgt een gedeelte van de factuur vergoed.

Nog een voorbeeld

U bent verzekerd bij Zorg en Zekerheid met aanvullend pakket ‘AV Plus’. Wij hebben met Zorg en Zekerheid wel een contract. Vanuit het basispakket worden 10 behandelingen volledig vergoed en vanuit de aanvulling nog eens 10. Wij declareren rechtstreeks naar de verzekeraar; u heeft hier geen omkijken naar.

2024

In de tabel ziet u met welke zorgverzekeraars wij in 2024 wel en met welke wij geen contract hebben afgesloten.

 • Wel contract
 • ONVZ
 • Onvz
  VVAA
  JAAAH
 • DSW
 • Stad Holland
  DSW
  In Twente
 • a.s.r.
 • a.s.r.
  Ditzo
 • Zorg en Zekerheid
 • Zorg en Zekerheid
  AZVZ
 • Eno
 • Salland
 • CZ
 • CZ direct
  Nationale Nederlanden
  OHRA
  Just
 • Achmea
 • Zilveren Kruis
  FBTO
  De Friesland
  Interpolis
  Pro Life
 • Geen contract
 • VGZ
 • VGZ Bewuzt
  IZA
  IZZ (VGZ voor de zorg)
  UMC
  Univé
  VGZ
  United Consumers VGZ
  ZEKUR
  ZEKUR (Gewoon ZEKUR polis)
 • Caresq (Eucare)
 • Aevitae
  Care 4 live
 • Menzis
 • Anderzorg
  Hema
  Menzis
  PMA
  VinkVink
 • Zorg en Zekerheid
 • Zorg en Zekerheid
  AZVZ
 • Eno
 • Salland
 • CZ
 • CZ direct
  Nationale Nederlanden
  OHRA
  Just
 • Achmea
 • Zilveren Kruis
  FBTO
  De Friesland
  Interpolis
  Pro Life

Disclaimer: u kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen.