Interactieve presentatie prikkelverwerking bij kinderen

Wil je meer leren over de prikkelverwerking bij kinderen? Is jouw kind wel eens erg druk, gaat hij snel van het een naar het ander; is hij wel eens overprikkeld wat zich uit in bijvoorbeeld boosheid of verdriet; erg gevoelig voor prikkels wat strijd geeft bij bijvoorbeeld aankleden of tandenpoetsen; moet jij je kind heel veel aansturen en wel 10x hetzelfde zeggen? Dan is onze interactieve presentatie prikkelverwerking bij kinderen misschien wel iets voor jou!

Prikkelverwerking heet met een duurdere term ‘sensorische informatieverwerking’ en gaat over het verwerken van prikkels door de hersenen die je in je lichaam binnenkrijgt via onze zintuigen. (Meer weten over sensorische informatieverwerking? Lees het hier) Veel ouders vragen zich af wat prikkelverwerking nou eigenlijk is, waar over– of onderprikkeling door komt en welke praktische tips er voor prikkelverwerking zijn. Wat gebeurt er nou eigenlijk bij kinderen waarbij sprake is van overprikkeling en onderprikkeling? Waardoor wordt het veroorzaakt? Maar vooral ook: wat kan ik er aan doen? Dat leggen we uit in de interactieve presentatie prikkelverwerking bij kinderen.

We noemen het een interactieve presentatie, omdat we niet alleen iets vertellen over prikkelverwerking, maar u ook zelf laten ervaren. En natuurlijk geven we tips om thuis alvast mee aan de slag te gaan.

Waarom deze informatiebijeenkomst en voor wie?

Het aantal aanmeldingen voor hulp van onze praktijk is groot en helaas kunnen we niet iedereen snel helpen. Heel vaak betreft de hulpvraag een onderdeel van prikkelverwerking. Om ouders/verzorgers die met een vraagstuk over overprikkeling / prikkelverwerking zitten tóch alvast een beetje op weg te kunnen helpen, bieden we deze presentatie aan.

We bieden deze presentatie op twee momenten aan: op donderdagavond 23 maart van 20.00 – 21.30 en op zaterdagochtend 15 april van 10.00 – 11.30. De presentatie is in onze praktijk, aan de Paulus Borstraat te Amersfoort. Op beide dagen is er ruimte voor maximaal 14 deelnemers.

De kosten bedragen €25 euro per persoon (deze kosten zijn niet declarabel bij de verzekeraar, omdat het geen behandeling betreft)

Wilt u de interactieve presentatie bijwonen?